earth, planet, continents-2581631.jpg

Bespaar energie met de slimme ECOsaver pompschakelaar

Bespaar energie met de slimme ECOsaver pompschakelaar. In veel huishoudens is nog aanwezig een pomp die 24 uur pompt. Soms is dit nog een verouderd type die veel stroom kost. Of een energiezuinige ECOpomp met een hoog energielabel. Wil jij energie en stroom besparen? Dan wordt het interessant en moet je even verder lezen.

Het is natuurlijk heel kostbaar als de pomp de hele dag aanstaat. Maar door het automatisch uitzetten kan er toch veel bespaard worden en de ECOsaver is in dit geval een uitkomst. Ook zeer eenvoudig te bedienen met de draaiknop.

Wat is dan een pompschakelaar ?

Met deze schakelaar kan simpel met de draaiknop de temperatuur instellen. Dit is handig als er een elektrische cv ketel in de woning aanwezig is met een losse pomp. Belangrijk is dat deze niet te warm mag worden. Anders schakelt de thermische zekering de cv ketel uit.

De pompschakelaar kan op een temperatuur worden gezet van bijvoorbeeld 30 tot 35 graden. Zodra de (elektrische) cv ketel opwarmt zal de sensor de temperatuur meten. Vervolgens zal de pomp aanschakelen.

Als de temperatuur dan weer onder de ingestelde temperatuur komt van 30 graden wordt de pomp dan ook automatisch uitgeschakeld.

Aan de pompschakelaar zit een draadje van ongeveer 3 meter lang, met daar aan een sensor. Met de aanwezige clip kan het apparaat om de buis van de cv ketel bevestigd worden. In dit geval dan over de buis zo dicht mogelijk bij de uitgang (warme kant) van de elektrische cv ketel.

Extra beveiliging

Dankzij een techniek waar gebruik wordt gemaakt van een magneet die een vliegwiel laat draaien. Op die manier hoeft er minder stroom gebruikt te worden. Een nadeel hiervan kan zijn, dat als de pomp een tijd niet gebruikt wordt er vuil zich ophoopt (magnetisme) en de pomp vast zou kunnen lopen.

Met deze handige ECOsaver van het merk DAT is er een simpele oplossing ingebouwd. Elke 24 uur wordt de pomp 1 minuut doorgepompt. Op deze manier loopt het vuil en andere stoffen er doorheen. Op deze manier heb je altijd een werkende pomp.

Even op een rij

  • Verwijdert vuil
  • Stroom besparen
  • Elke 24 uur 1 minuut pompen
  • Simpel te bevestigen
  • Draaiknop
  • Aan/uit schakelaar
  • Bereik temperatuur 9 graden tot 60 graden
  • Is zeer nauwkeurig
  • Sensor met clip

Waar kan ik deze Ecosafer, DAT aanschaffen ?

Simpel en eenvoudig in de webshop vanuit je luie stoel. Dit is 24/7 mogelijk in de webshop van Warmteshop via ECOsaver pompschakelaar.

Laat een reactie achter