lake, cottage, jetty-192990.jpg

Een elektrische boiler met zonnepanelen.

Wat zou het mooi zijn als u een elektrische boiler kunt gebruiken om warm water te maken op het moment dat u teveel stroom opwekt met uw zonnepanelen. Het terugleveren van de stroom wordt steeds minder interessant en dus is het handig deze stroom die ¨over¨is te gebruiken voor het opwarmen van warm water voor uw douche of keuken. De zogenaamde anti salderings boiler.

Wat is een anti salderings boiler ?

De anti salderingsboiler is een elektrische boiler met een aangepast verwarmingselement van rond de 800 Watt. De 800 Watt is een vaak voorkomend vermogen wat overdag teveel wordt geproduceerd in een gemiddeld gezin met zonnepanelen. Op het moment dat er teveel stroom gemaakt wordt door uw zonnepanelen gaat de salderings-boiler het warme water opwarmen. U heeft dus als het ware gratis warm water voor in uw badkamer en keuken. Vaak is dit net voldoende om de gehele dag genoeg warm water te hebben. De boiler wordt aan en uitgeschakeld door middel van een elektrische schakelklok. Heel handig maar toch weer simpel.

Net als een normale elektrische boiler is ook de anti salderings boiler eenvoudig op het waternet aan te sluiten. Hij kan ook bijvoorbeeld voor een CV ketel worden aangesloten. Het water gaat dan al voorverwarmd de ketel in en vaak hoeft de gas ketel niet eens op te warmen. Dat bespaart ook nog eens veel gas.

Waar koop je een anti salderings boiler ?

Deze kan je online kopen in de webshop. Je vind de juiste link hier: Anti salderings boiler In deze webshop hebben ze nog meerdere leuke oplossingen om geld te besparen en te verduurzamen. Denk aan de Anti salderings box. Deze kan aangesloten worden op een elektrische boiler in een bestaande situatie. Hij meet de stroom van de panelen en schakelt dan de elektrische boiler aan voor het opwarmen van het warme water.